Svenska kräftor!
Leverans till Stockholm City varje fredag i augusti och september av våra nykokta och mycket goda signal- och havskräftor.
Våra signalkräftor fiskas bara i rena klarvattensjöar (med dricksvattenkvalitet), bl a Vättern, på Småländska Höglandet. Kräftorna från dessa sjöar har den renaste och bästa smaken. Våra kräftor kokas efter noggrann sortering med mycket krondill dagen innan leverans för att smaka som bäst leveransdagen och dagen därpå. Många av våra kräftälskande kunder anser att vi har den bästa kvaliteten i Stockholm vad gäller kokning (dillsmak och sälta), storlekar och utseende. Vi kokar två olika storlekar: STORA (ca 15-20 st/kg) och SMÅ (ca 25-30 st/kg). De stora kräftorna är större än ca 10,5-11 cm och de små ca 10 cm.
Våra havskräftor är oftast burfiskade i Kattegatt efter norra Hallandskusten, vilket ger en mycket hög kvalitet på havskräftorna. Våra havskräftor anses vara bland de bästa som går att få på Västkusten! Vi kokar tre olika storlekar: STORA (8-12 st/kg), MELLAN (13-19 st/kg) och SMÅ (20-25 st/kg). Dessutom har vi råa, frysta havskräftstjärtar som är perfekta för gratinering eller grillning samt kokta krabbklor att ätas naturellt eller att fräsa upp i lite olja och vitlök.
Leverans av våra kräftor sker bara efter beställning i hinkar med 1, 2 eller 5 kg kräftor. Beställ gärna i god tid så har vi bättre möjligheter att få fram kräftorna!
Priser:
Stora signalkräftor (ca 15-20 st/kg) 300:-/kg
Små signalkräftor (ca 25-30 st/kg) 250:-/kg
Havskräftor, stora (8-12 st/kg) 300:-/kg
– ” – mellan (13-19 st/kg) 250:-/kg
– ” – små (20-25 st/kg) 200:-/kg
Havskräftstjärtar, (0,5 kg/förp) 200:-/kg
Krabbklor, kokta (0,5 – 3 hg/st) 150 :-/kg
Beställningar: Senast kl. 12.00 torsdagen innan leverans på
mail 222lundgren@telia.com eller
telefon 070-291 54 59.
Alla beställningar bekräftas av oss.
Leverans: Fredagar kl. 12.30-13.00 vid Wenner-Gren Centers parkering och efter kl. 13.00 i Stockholm City.
Annan tid eller plats efter överenskommelse!
Kräfthälsningar från Ydre och Kattegattkusten,
Per Lundgren
Halländsk Skaldjursutveckling
(tipstack till Leif)
Kommentera